Canon 5D MK2 – hands on

Så fik jeg købt mig nyt brugt kamera – igen. Glidebanen har været Canon – Canon 1000D, 50D, 5D og nu 5D MK2. Der er netop kommet en 5D MK3 på markedet så MK2 kom til salg i hobetal og i en prisklasse jeg kunne være med i – jf. min kone…
Canon EOS 5D Mark 2 er et kamera ligesom forgængeren i sit ydre; det adskiller sig ikke væsentligt fra MK1 med hensyn til hvordan knapper og funktioner sidder. Det er som at købe et facelift af en Toyota Avensis – alle pedaler og dimser sidder som de plejer – alt er bare en smule mere lækkert, og tilført måske lidt nye features. Hvis man som jeg i forvejen har en EOS 5D MK1, bliver man bestemt ikke skuffet. Min klare fornemmelse er, at alt er blevet forbedret betydeligt fra feks autofokus, hurtigheden hvormed kameraet arbejder og helt klart billedkvaliteten. Billedekvaliteten – big time.

Støj ved de høje ISO er blevet markant bedre og op til ISO 6400 er vi i en bagatel grænse, hvor ingen vil bemærke det jf. diverse tests jeg har læst. Men på de rigtig høje ISO på op imod 25600 er der støj. Men kameraet har bestemt flyttet grænsen for, hvornår man enten skal stoppe med at fotografere eller anvende sin flash.

Af andre gode ting – den har større lækker LCD skærm, at man kan se info dispay hele tiden på LCD, at den er møg hurtig på fokus, at den er lidt mere lækker at holde ved, at ISO er bedre (omend jeg ikke helt har tjekket det ordentligt endnu), og bare generelt hurtigere…

Jeg har ikke rigtigt leget med videoen endnu, så den kan jeg ikke vurdere på.

Data:
21.1 Megapixel (MP) CMOS sensor mod tidligere 12,8 megapixels.
Full frame 24 x 36mm.
3.0” VGA LCD skærm mod 2,5″ LCD-skærm på MK1.
ISO fra 100 til 6400, der kan udvides til at optage fra 50 til 25,600.
9 AF punkter og 6 hjælpe autofokuspunkter.
3.9 billeder per sekund ved kontinuerlig optagelse.
Full High Definition (Full HD) video optagelse på 1920 x 1080 og naturligvis HDMI-udgang.

Konklusion – Ilike!

Morten

hejsa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *