Punk-mama fylder 65 år

Patti Smith fylder netop nu 65 år. Men er absolut ikke for gammel til at være punk. Jeg læste netop en artikel om hende i musikmagasinet Soundvenue i forbindelse med fødselsdagen, og der roses hun bla. for det ikon hun har været for en hel generation af unge. Patti Smith har været med til at gøre herremoden cool for kvinder – et stort forbilled for mange. Også musikals er hun et forbilled. U2 lyttede til Patti Smith og især hendes debutalbum ‘Horses’ fra 1975. Især den energiske album åbner ‘Gloria’ er min favorit der fra.
Hun toppede populærlisterne med singlen ‘Because The Night’ (skrevet samme med Bruce Springsteen) fra album ‘Easter’ fra 1978. Absolut mit favoritalbum med Patti Smith – et album som jeg råhørte på ungdomsværelset dengang hvor tapetet var brunt med orange blomster og bukserne havde svaj der konstant satte sig fast i kæden på mini-cyklen. Selv hendes albumcover fra ‘Easter’ var underligt intetkøn, samt spændende og pirrende. Jeg var draget.

For ikke så længe siden havde jeg Josephine Blain i studiet og i den forbindelse fotograferede jeg hende ret ikonisk som Patti Smith.

Døm selv – billedet blev taget ret spontant og udfra min hukommelse om hvorledes Patti Smith så ud i 70’erne.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *