Modelaften med fotoklubben

Morsø Fotoklub afholdte torsdag aften en lille modelaften, hvor medlemmer der ikke normalt gør så meget i modelfotografering kunne lære lidt teknikker af de der gør mere i den slags. Jeg var i kategorien ‘gør mere i den slags’ og fungerede som instruktør. Det vil sige – når man går rundt med andre fotografer der ved mere om teknik end en selv, så kan det være svært at fungere som instruktør – men bare alle fik noget godt ud af det, så er missionen lykkedes. Hyggeligt var det under alle omstændigheder.

Der var mødt mere end 20 fotografer fra klubben op til aftenen, som Minna havde arrangeret for os. 3 modeller som jeg havde fået fat i stod klar til at posere for os. Vi var sat i stævne ved de gamle tysker bunkere i Hanstholm. Vejret artede sig perfekt med nedadgående sol samt en let brise.
Det først sted hvor vi let snakkede om fotografering af model var i et af de store kanonstillinger.
Ovenstående situationsfoto er taget af Kristian Amby!

Jeg selv tog dette billede af Malene Yde Jensen, som var den model der fulgte med ‘min’ gruppe. Af at det var første gang Malene stod model gjorde hun det fint. Det var jo ikke nemt med 6-7 ældre herrer der stod og fotograferede hende fra alle sider. Eneste af samme køn var Ulla – som jeg havde en masse sjov med (der var noget med en reflektor hun bare IKKE kunne holde pænt :))

Herefter bevægede vi os ud i sol og græs.
Ovenstående situationsfoto er taget af Lars Dahl.

Jeg tog følgende billeder på stedet – men koncentrerede mig mest om at hjælpe de andre så godt jeg kunne.


Efter lidt solrige billeder der gav flotte billeder hele vejen rundt holdte vi en længere pause. Klokken var blevet mange. Nogle tog hjem og enkelte blev. Vi der blev tog ind i den store bunker – og tog batterier og lyskanoner med. Batteriet holdt dog ikke længe men dette nåede jeg lige at få med. Simon Knudsen, som jeg før har fotograferet, var med til denne del af fotograferingen.


Det sidste hvor både Simon og Malene var på billedet var egentlig en historie jeg ville fortælle – om 2 der var ved at gå fra hinanden mentalt. Men vi nåede ikke at gøre det færdigt.

 

Comments

 1. Ulla Olesen says

  Hejsa Morten
  Endnu engang tak for en god aften – selvom jeg så ikke lige kunne fange den kære sol
  selvom jeg holdt reflektor lige som Lars gjorde – da jeg overtog den 😛
  Men hva vi skal vel også have lidt sjov ud af det….LOL
  Ja dine billeder er der ikke så meget at udsætte på – dejligt at se at du trods alt også nåede at få
  nogle gode billeder i kassen selvom du skulle lærer fra dig.
  Dine billeder er så meget mere anderledes end mine –
  du forstår at fortælle en bette historie med dine billeder…
  FLOT
  Mvh. Ulla / Fru Olsen

  • stengaard says

   Tusinde tak for dine søde ord Ulla – ja, jeg er ikke ret god på det tekniske, men kan så måske heldigvis sådanne ting som du nævner – og det gør mig stolt at høre.
   Ha ha ha – det var super sjovt med det lys….:) Jeg ved godt at jeg kørte på dig – men du kan ta’ det :)

   • Ulla Olesen says

    Ja må vi jo håbe jeg kan 😉
    Men “pist” med det lys – utroligt at jeg ikke kunne fange det
    selvom jeg flyttede rundt på den mange gange 😀

 2. Ulla Olesen says

  Hejsa Morten
  Endnu engang tak for en god aften – selvom jeg så ikke lige kunne fange den kære sol
  selvom jeg holdt reflektor lige som Lars gjorde – da jeg overtog den 😛
  Men hva vi skal vel også have lidt sjov ud af det….LOL
  Ja dine billeder er der ikke så meget at udsætte på – dejligt at se at du trods alt også nåede at få
  nogle gode billeder i kassen selvom du skulle lærer fra dig.
  Dine billeder er så meget mere anderledes end mine –
  du forstår at fortælle en bette historie med dine billeder…
  FLOT
  Mvh. Ulla / Fru Olsen

  • stengaard says

   Tusinde tak for dine søde ord Ulla – ja, jeg er ikke ret god på det tekniske, men kan så måske heldigvis sådanne ting som du nævner – og det gør mig stolt at høre.
   Ha ha ha – det var super sjovt med det lys….:) Jeg ved godt at jeg kørte på dig – men du kan ta’ det :)

   • Ulla Olesen says

    Ja må vi jo håbe jeg kan 😉
    Men “pist” med det lys – utroligt at jeg ikke kunne fange det
    selvom jeg flyttede rundt på den mange gange 😀

 3. Ivan Nielsen says

  Hej Morten.
  Mange tak for hjælpen og de gode råd mandag aften.
  Jeg fandt ud af en masse ting jeg ikke vidste.Håber du vil lave en sådan aften igen.

  Mange hilsner fra.

  Ivan.

  • stengaard says

   Hvis der som dig er nogen der fik noget ud af det – trods mine ringe teknsike evner – så vil jeg skam meget gerne stå til rådighed igen!
   Tak for din kommentar og ros – dejligt at du lærte bare lidt!

 4. Ivan Nielsen says

  Hej Morten.
  Mange tak for hjælpen og de gode råd mandag aften.
  Jeg fandt ud af en masse ting jeg ikke vidste.Håber du vil lave en sådan aften igen.

  Mange hilsner fra.

  Ivan.

  • stengaard says

   Hvis der som dig er nogen der fik noget ud af det – trods mine ringe teknsike evner – så vil jeg skam meget gerne stå til rådighed igen!
   Tak for din kommentar og ros – dejligt at du lærte bare lidt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *