På job med model Sara Bjerg

Somme tider går alting bare den forkerte vej – alt går galt. Intet lykkes. Nogle kalder det Murphy’s lov. Jeg tror jeg vil kalde det Thy’s lov, for her kan man aldrig regne med andet end umulige vindforhold. Sådan gik det i hvert fald denne dag med modellen Sara Bjerg.

Gennem modelbureauet Étoile Models var jeg blevet bedt om at skyde den smukke Sara Bjerg. Hun kom den lange vej fra Århus til Thisted for at lave et planlagt shoot en søndag efter middag denne herrens sommer 2012. jeg havde udset mig en smuk sø med en badebro, der med en model ville give nogle smukke og lidt romantiske billeder – det skæve i billedet skulle så være de røde gummistøvler. Men da vi fik slæbt alt udstyr, med stor hjælp fra en meget meget sød Sara, viste det sig umuligt at få flash og softbox til at stå fast uden at blæse væk, samt ret umuligt for Sara at se bare nogenlunde almindelig ud med en storm der raserede hendes kønne ansigt. Vi måtte pakke det hele dned i taskerne igen og gå de mange skridt op ad en stejl trappe for at komme slukørede tilbage til bilen. Hvad så? Hvor kunne vi tage hen uden at skulle bruge den korte tid vi havde til selve shoot på at køre rundt? Hvor var der forholdsvis okay læ? Vi kørte over på den anden side af vejen hvor der ligger en stor skov. Jeg har fotograferet der før under mit shoot med Lars Grønkjær.
Der blæste det steder jeg rigtigt gerne ville fotografere – de åbne steder – så vi måtte lidt ind i den mere tætte del af skoven. De røde gummistøvler blev temaet. For at bryde med det pæne tatur, og for ikke at ligne alle andre af denne type billeder, så forestillede jeg mig Sara lidt som Luna i Bamse og Kylling – altså det lidt skøre twist. Det blev ført igennem i hendes poseringer også. Dette også for at vise hvor fleksibel en model sara er – for med hendes gymnastiske baggrund, kan hun vride sin krop i stillinger jeg end ikke tør nævne her.

Undervejs viste der sig at jeg være udfald på mit flash – min hammerdyre Canon speedlite 580II flashede kun når det passede den, så det gav mange ærgelser at se Sara lave en fantastisk posering og udtryk mens flashen forblev tavs. Sara tog det hele i stiv arm. Hun var så sød og taknemmelig under hele forløbet, at det fik min ellers rimeligt stressede sindsstemning, grundet uheldene der væltede ned, til at slappe af og nyde turen. En fantastisk pige.
Efter flere forskellige poseringer og skifte af tøj på dette sted gik vi hen i en åbning sara havde set tidligere. Dette sted viste sig at blive min favorit for hele shootet. De billeder jeg fik her med sara, siddende på jorden med mos og kogler omkring sig, og de fine røde gummistøvler, mens hun lavede lidt anderledes poseringer – de billeder var guld værd for mig og redde en hel dag.

Fortsat med Luna i baghovedet fik vi lavet en serie billeder på dette sted. Fantastiske synes jeg selv. Tror også at Sara var glad for resultatet da jeg viste hende det nogle dage efter.

Alt i alt lykkedes det at vende en ellers rimelig uheldig og mislykked dag til et god dag med et godt resultat. I bund og grund kan man vende sig modsat den vej man havde planlagt at skyde et billede, og der få et helt andet billede. Min pointe er at man stort set kan lave et flot, anderledes, spændende og brugbart foto uanset hvor man er – bare man har lidt kreativitet samt en smuk og ukrukket model.

Jeg håber at I kan lide hvad I ser – så venligst smid en besked til mig – please!

 

Comments

 1. Neo says

  Godt skrevet, lige med lidt stavefejl hist og her, men det er nu så godt skrevet, at man rent faktisk godt kan forestille sig stedet uden at se billederne, og der er en fin twist af noget sjovt imellem det hele

  • stengaard says

   Takker ‘neo’ – og det er ikke stavefejl – det er tastefejl :)
   Tak for roserne og fordi du tager dig tid at smide en kommentar!!

 2. Neo says

  Godt skrevet, lige med lidt stavefejl hist og her, men det er nu så godt skrevet, at man rent faktisk godt kan forestille sig stedet uden at se billederne, og der er en fin twist af noget sjovt imellem det hele

  • stengaard says

   Takker ‘neo’ – og det er ikke stavefejl – det er tastefejl :)
   Tak for roserne og fordi du tager dig tid at smide en kommentar!!

 3. says

  My partner and I stumbled over here from a different
  website and thought I may as well check things out. I like what I see
  so now i am following you. Look forward to checking out
  your web page yet again.

 4. says

  My partner and I stumbled over here from a different
  website and thought I may as well check things out. I like what I see
  so now i am following you. Look forward to checking out
  your web page yet again.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *