Logo

Blog ‘n’ Roll Doggy

Scenen var sat – med flygel og model

Det var lykkes at få lånt Thisted Musikteater igen – og tak for det, for det er simpelthen et smukt gammel teater med charme og detaljer. Mange af disse detaljer så jeg faktisk for første gang denne dag, en tirsdag morgen i juni måned 2012, hvor jeg skulle fotografere den smukke model Janni Johnsen fra modelbureauet Étoile Models.
Janni og jeg tog ned på teatret klokken 10 om formiddagen og gik i gang med forberedelserne. Jeg satte lys, mens Janni satte hår, makeup, osv. Flyglet var sat på scenen – kun for vores skyld – og det så fantastisk ud. Med udsigt fra scenen ud over salen var det lige som jeg havde forestillet mig dette photoshoot for mit indre øje under planlægningen og forberedelserne. Fantastisk.
Janni og jeg gik igennem hvad vi ville lave af billedtyper og udvalgte herefter tøj. Scenen var sat – og vi gik i gang!
Første shoot var en lidt moody billededserie, hvor Janni sidder ved flyglet. Jeg satte min 85mm på kameraet og prøvede at få komponeret billedet så jeg fik Janni i fokus men med glimt af det smukke flygel og udsigt til enkelte detaljer i teatersalen – her var det så lamperne jeg fandt udbytte af. Resultatet kan ses ovenover. Janni ville gerne have en serie i undertøj, og vi havde nogle billeder at ‘låne’ fra som vi fulgte som udgangspunkt. Resultatet blev dette smukke billed af Janni i et lilla sæt hvor hun sidder ved flyglet. Janni ER utrolig smuk – såvel krop som ansigt. Og et billede som dette skal være med til at sælge hendes til de firmaer der står og skal bruge hendes type – og med en krop som Janni’s er det med at sælge netop den vare også. En lille sjov ting er faktisk at Janni ser anderledes ud i virkeligheden end på billeder – hun er stadig smuk, men anderledes. Når jeg så hende feks. stille sig ved flyglet, så jeg ét, og når jeg havde taget billedet og kikkede på display, så jeg noget andet. Magisk og underligt – og så ligner hun iøvrigt på foto Greta Garbo.
Janni var meget professionel at arbejde med, og ud over at være god til at følge min instrukser arbejdede hun fantastisk indenfor de rammer med at vise den ene gode poseringer efter den anden – det var nemt. Hun har samtidigt et udtryk i ansigtet som fanger og drager. Et blik der går lige i kameraet – hvis man forstår at fange det. Det synes jeg lykkedes mig ret godt denne dag. Tingene fungerede.

Backstage, ja faktisk on stage ude i siden af scenen, var der et lokale til skuespillerne – og det lokale var helt unikt, med møbler og plakater fra gammel tid. I det rum fangede vi den sidste billedeserie, og billedet nedenfor – som er taget med mit 17-40mm vidvinkel objektiv, og jeg synes det er ret cool.
Alt i alt var dette shoot med Janni ret vellykket. Og jeg er stolt af vores resultat.

INFO:
Udstyr: Canon 5D MKII, Canon EF 85mm f/1.8 USM (2 øverste billeder), Canon EF 50mm f/1.8 II (3. billede), Canon EF 17-40mm f/4.0 L (4. billede), Canon Speedlite 580 EXII bag softbox, Canon Speedlite 580 EX ren som backlight, 1 x modellampe med modellys med påsat beautydish.
Lokation: Thisted Musikteater.
Model: Janni Johnsen.
Dato: 18-06-2012.

 

Tagged as: , , , , , , , , ,

7 Comments

 1. Helt fantastisk Morten :)

 2. Jamen Morten dit gamle haveskur, du er jo begyndt at udvikle dig til noget der er en fotograf værdigt. Jeg synes du er lykkedes meget godt med dette. Godt gået og hils gravballemanden du ved ham fra din paralelklasse i tidernes morgen :-P

  • Tak Severin dit gamle neolys. Tak for roserne – som jeg sniffer ind, og undlader så at stikke mig på tornene :) Jeg er meget glad for at du kan lide det, nu da du jo har med modelbureauet at gøre, for så kunne det være du brugte nogle af dem i portfoliet :) Tak for din kommentar!

 3. Fedt Morten. Især det sidste billede er jeg helt skør med! Der er småting som jeg ville rette i photoshop, men det er detaljer. Billedet som helhed, stemning og lokation er super lækkert!

  • Tusinde tak Andreas – stemningen i billederne, godt hjulpet af location, er det der for mig gør denne serie (altså ud over Janni).
   Det sidste billede elsker jeg også – det er så cool at bruge vidvinkel, men sjældent modellerne kan lide sig selv med dette objektiv så tæt på :)
   Tak for din kommentar! :)

Trackbacks

 1. Tilbageblik på året der click…. | Fjord Stengaard Blog

Leave a Response