TEMA: Min Passion – Fluefiskeri

I min serie ‘Min Passion’ hvor jeg portrætterer venner/bekendte med deres passion, havde jeg fået lov at følges med min ven Ole Larsen ud på en, ret farefuld viste det sig, fisketur. Ole er til dagligt optiker og har en succesfuld brilleforretning kaldet Brillehuset i Thisted. Han passion er jagt og fiskeri, ikke mindst fluefiskeri.
Således fulgte jeg en let sommeraften, i hvert fald med forholdsvis sjældent stille samt tørt vejr i Thy, med Ole ud til en nærliggende å. En å der normalvis er ret populær da man har gode chancer for at fange gode store fisk. Spørg mig ikke til hvad type af fisk – bare fisk.
Klokken var 21.00 og solen var på vej ned over bakkerne. Vi vadede, synes jeg, evigheder fra bilen gennem mark og senere tæt bevoksning tæt på åen, med alt mit fotoudstyr samt fluestangen klar til kamp, førend vi nåede frem til en sted hvor Ole med rimelig tilfredshed ville smide snøre i åen.

På stedet var der kun ganske lidt plads til at stå på, og derfor måtte jeg indrette mig og ikke mindst lyset efter forholdene. Jeg kunne kun have én flash rettet mod Ole mens han fiskede. Det var umuligt at komme ind i den tætte bevoksning om åen med noget der bare mindede om en pind med ben.
Der var heller ikke plads til at pakken flashen ind så det blev en helt bar flash der blev sendt afsted mod Ole. Jeg brugte lidt tid på at få den rettet ind så den ikke belyste al beplatning omkring Ole, da det grønne så ville få magtens i billedet. Det var Ole der skulle være i centrum. Jeg fik flashen, en Canon Speedlite 580 EX2, vendt tilpas så (næsten) kun han var belyst.
På mit Canon 5D MKII satte jeg mit elskede Canon 17-40mm vidvinkel objektiv.

Det var dog en kamp mod giftige planter og dræbermyg at få taget det rigtige billede. Konstant skulle der værfes enten fluer eller nærgående nyg væk – og jeg arbejdede under et pres ud over normalen for at blive suget tør for blod af disse dræbermyg. Og var det ikke myg så var det farlige planter så som brændenæller. Naturen og jeg var ikke gode venner.

Men der stod jeg så med en fod halvt i en mens jeg klamrede mig til det stativ der bar flashen. Med én hånd måtte jeg så styre kamera – ikke bare holde, men indstille og fyre af. Ikke så let faktisk under de forhold.
Alt imens jeg udkæmpede min kamp stod den kære Ole blot og smed snørre i vandet med et let smil på læben. Om han smilte over bare at stå der med sin fiskestanng mens solen gik ned eller over at se sin ven stresse over en par hans elskede natur ved jeg ikke.

Mens solen gik ned over åen og bakken bag den fik jeg et par flotte billeder på memory kortet. Jeg er meget tilfreds med resultatet. Og det er Ole også tror jeg.

Exif billede 1: Brændvidde: 17mm, Blænde: f/5.6, Lukkertid: 1/1000s, ISO: 100.

 

 

Trackbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *